/i/Tespit

  1. 1.
    +13
    Haklısın panpa. Yeni nesil olarak gerçekten çok bozuluyoruz. Lakin bunun tek sebebini ailelere yükleyemeyiz. Zira ailelerden önce gelen bir çok şey var. Örneğin sosyal medya. Teknolojinin hızla gelişmesi. Nerde bir şey olsa herkesin haberi oluyor. Herkes bir diğerine özeniyor. Ne kadar açılırsa o kadar ilgi gösteriyor erkekler. Bu da ilgi görmek isteyen kızlarımızı farklı yollara itiyor. Ayrıca evlilik dışı cinsel ilişki dizilerle, bazı ınsan ve olaylarla o kadar normalleştiriliyor ki. Çocuklarımız küçük yaşlarda bu dizi vs tarzı bilinçaltı mesajlara maruz kalıyor ve sonunda büyüdüklerinde bu tarz şeyler gayet normal gibi gelmeye başlıyor. Sosyal medyanın da dediğim gibi yıkıcı etkisi var. Açık saçık kızlar gerçekten ilgi görüyor ve bu diğer kızlarımızı, hepsi değil elbet, böyle yapmaya yönlendiriyor. Eldeki imkanların gelişmiş olması da bu sapıtmayı destekliyor. Eskiden telefon vs mi vardı. En iyi mektup vardı. Arkadaşlarla yollanılırdı. Şimdi ise bildiğiniz gibi herkes herkesle muhabbet kuruyor. Bunun için yeni nesili suçlamak da tam olarak haklı görünmüyor bana. Sosyal medyada yine gördüğüm olaylardan bahsedeyim. Eğer ki eski nesillerin de elinde bu nesilin imkânları olsaydı onlar da yine bu nesil gibi belki daha fena olurdu. Sözüm herkese değil tabiki. Herhangi bir kız feysine izni olarak tabi göz atma imkânınız olduysa 50 yaşındaki dayıların 15-20 yaşındaki kızlara mesajlar attığını, isteğimi kabul ettiğiniz için teşekkür ederim ... hanım yazdığını görmüşsünüzdür. Belki fake hesaptan kontör vs dahi göndertmişsinizdir. Buna benzer birçok örnek vermek mümkündür. Bu yüzden sadece yeni nesli de suçlamamalıyız. Teknoloji sınırları gittikçe kaldırıyor, yasakları her geçen gün deliyor. Bunun yanında üzerimizde oynanan birçok oyun da var. Bizi bizden, benliğimizden koparmak için. Mesela bir kız şu an markalarda vs bol pantolon bulamıyor. Yapılan her pantolon kızların çok özür dileyerek söylüyorum sırf zütünü kabak gibi ortaya çıkaracak şekilde yapılıyor. Diğer giysiler de öyle. Bu sadece basit örneklerden biri yine. Biz bunların farkında olup daha bilinçli olmalı, eğitim sistemimizi çağa göre yeniden dizayn etmeli, değerlerimize sahip çıkmalı, çocuklarımıza ailemize daha çok özen göstermeliyiz. Bilinçli, amacı olan insanlar olmalıyız ve yeni nesilleri de buna göre yetiştirmeliyiz. Eğer buraya kadar okuma zahmetinde bulunduysanız hepinize teşekkür ediyorum.
    Tümünü Göster
    ···
    1. 1.
      +3
      Dostum öncelikle hepsini okudum ellerine sağlık. istisnalar olabilir diye belirtmiştim. Televizyondan bahsediyorsun sosyal medyadan bahsediyorsun, peki çocuğun annesi babası kısıtlandırsa sence daha iyş olmaz mı ? Fakat aileler bunlarla uğraşmıyor, yine dediğin gibi, amne ve baba öncesinde böyle teknolojik aletler olmadığından, yaşamadığından çocuklarına bu nimetleri yaşatmak istiyor, haklılarda fakat bu ciddi anlamda bir nesili yok etmeye yaklaştırıyor çünkü yine dediğin gibi televizyonlarda ve sosyal medyalarda çok taraflı bilinçaltı şiddete maruz kalıyor.Şimdi geçmişinde 50 kızla sevgili olmuş, ellemiş belkide yatmış bir neslin millerini vatanını ileri noktaya taiıyabileceğini, hatta milli değerlerini tam anlamıyla savunabileceğini düşünmüyorum.Çünkü tarih ve milletimizin çektiği zorluklarlara alakaları kalmadı.
      ···
    2. 2.
      +2
      Okuduğun için teşekkür ederim. Sen de haklısın. Bunun önüne geçmek için bilinçlenmeliyiz. Yaptığımız şeylerin farkında olmalı, dikkatli olmalıyız. Evde ve okulda ve dahi toplumda güzel örnek olmalı, iyi nesiller yetiştirmeliyiz. Benim düşüncem bunlar.
      ···
    3. 3.
      +2
      Şuku panpa aynı düşüncedeyim
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster