/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +23 -7
    Ayrıca kötülük yapmıyor olabilirsin ama yapmayacağının garantisi yok. Sana engel olan hiçbir inanç yok.
    ···
    1. 1.
      +1
      evet doğru tespit panpa hiçbir engel yok. ama dediğim gibi biz canlı hayatına saygılıyız niye saygılıyız dersen hayatın kıymetini çok iyi biliyoruz. böyle olunca da ister istemez kötülük yapmamayı seçiyoruz.
      ···
      1. 1.
        0
        Pampa bana mesaj atarsan konuşuruz goruslerin benimkilere yakin
        ···
      2. 2.
        +1
        allah korkusundan kötülük yapmıyorsan sen zaten iyi biri değilsindir ki.
        metroda sağ tarafda duruyorsan insana saygından, bir köpeği seviyorsan o canlıya sevginden. senin yaptığın ise olmayan bir varlığa yalakalık, zütü kurtarma çabası, korkma ama öbür dünya yok lan * hayatını yaşa. ama insan olarak, olmayan bir varlığa kul/köle olarak değil. insanca. :*
        ···
    2. 2.
      +5 -2
      inanç bir tasma gibidir. kuduz bir köpeğe tasma takıp onun zararsız olduğunu iddia edemezsin karşim. kuduzluk mayanda varsa ister müslüman ol ister ateist sen kuduzsundur. suriyede olanları ateistler yapmıyor. hepsi inançlı kişiler. kimi hristiyan kimi müslüman.
      ···
      1. 1.
        -1
        Aynen panpa, din sahte bir ahlak anlayışı verdiği için insanların düşünmesini ve dolayısıyla gerçekten ahlaklı olmasını engelliyor. Nietzsche nin dediği gibi, ahlak ne söylenirse söylensin doğru olanı, din doğru ne olursa olsun söyleneni yapmaktır
        ···
      2. 2.
        +1
        Yanlış düşünüyorsun kişi dindar da olsa ateist de olsa sapık olabilir. Tamam din insanları dizginliyor ama gerçekten hastalık derecesinde ahlaksız olanlar her türlü kendini belli ediyor.
        ···
    3. 3.
      +2
      Suriyedekilerin kendini müslüman ilan edip cihad yaptıklarını sanan münafıklar olduğunu anlayamayacak kadar dar görüşlü olmamanı dilerdim.
      ···
    4. 4.
      0
      Aklı varken inanca gerek yok
      ···
    5. diğerleri 2
   tümünü göster